Projektchef for digital forretningsudvikling

Udnyt mulighederne i AI til at styrke foreningens arbejdsgange
Realdania ønsker at være på forkant med anvendelse af AI og ny teknologi på tværs af alle foreningens aktivitetsområder. Derfor oprettes en ny funktion, som på tværs af hele organisationen får ansvaret for at drive Realdanias arbejde med at identificere muligheder, udvikle og ibrugtage nye digitale løsninger og løfte hele organisationens muligheder for at anvende AI i det daglige arbejde.

Opgaven er at identificere, udbrede og ibrugtage AI og digitale teknologier i tæt samarbejde med de enkelte afdelinger i Realdania, datterselskaber og IT-teamet. 

Stillingen har en central og styrende rolle i arbejdet med at drive digitale initiativer i praksis, herunder at identificere processer, motivere ”forretningen” og ikke mindst at eksekvere optimeringer i organisationen. Projektchefen vil således være ansvarlig for at lede og koordinere alle digitale initiativer med særligt fokus på AI. Der er igangværende projekter, som man overtager ansvaret for.

Ved oprettelsen af den nye funktion etableres en matrix-organisation med delte personaleressourcer fra både ”forretningen” og IT. Projektchefen kan trække på disse ressourcer i arbejdet med de digitale projekter. Den endelige organisering må vurderes i takt med områdets udvikling.

En del af opgaven er således at udnytte organisationens eksisterende kompetencer og dyrke mulighederne for tværgående synergier. Efter behov kan der også benyttes eksterne leverandører og specialister.


Ansvarsområder for funktionen: 

  • Udvikle og drive digitale/AI-initiativer i overensstemmelse med Realdanias strategier og overordnede foreningsmål.  
  • Fungere som bindeled mellem de enkelte teams for at fremme digital innovation og transformation.   
  • Etablere en systematik for udvikling og brug af AI i den samlede forening (inkl. dattervirksomheder) og samarbejde med IT-teamet for at sikre, at teknologiske løsninger er robuste, sikre og kan integreres effektivt med eksisterende systemer.  
  • Overvåge markedstendenser inden for kunstig intelligens og vurdere deres potentiale i forhold til Realdanias arbejdsområder. Herunder deltage i Erfa-fora på fondsområdet og i andre relaterede sammenhænge, når det gælder AI-relaterede forhold. 
  • Lede projekter relateret til AI, herunder udvælge og styre eksterne leverandører og samarbejdspartnere. 
  • Facilitere kompetenceopbygning i hele Realdania gennem udvikling og eksekvering af workshops og træningssessioner for at øge AI/digital kompetence og fremme en kultur af kontinuerlig læring og innovation inden for virksomheden. 
  • Sikre at AI-initiativer overholder etiske retningslinjer og lovgivning.  
  • Skabe transparent kommunikation til organisationen om fremskridt, resultater og barrierer på AI-området.  
  • Projektleder for en operationel AI-styregruppe.


Kvalifikationer: 
Du har succesfuld erfaring med at kunne begå dig i en større organisation med mange interessenter, og du har med faglig kompetence, struktur og balanceret gennemslagskraft demonstreret, at du kan drive digitale projekter.

En sådan erfaring i krydsfeltet mellem forretning og IT kan du enten have opnået som konsulent eller som projektleder i en større organisation.

Vi forestiller os desuden, at du har

  • Kandidatgrad og minimum 5 års efterfølgende relevant erhvervserfaring. 
  • Forretningsfokus samt dyb forståelse for forretningsprocesser og erfaring med at forbedre disse, typisk med anvendelse af digitalisering som middel. 
  • Drevet af at kunne anvende avancerede teknologier til praktiske løsninger, der kan få alle med.
  • Erfaring med digital transformation og gerne med implementering af AI-løsninger i en virksomhedskontekst. 
  • Opdateret viden og nysgerrighed om de forskellige AI- teknologier, udviklingen i disse samt anvendelsesområder.
  • Grundlæggende kendskab til IT-arkitektur – ikke kun som bruger. 
  • Gode projektledelsesevner og erfaring med at lede tværfunktionelle teams.  
  • Veludviklede kommunikations-, faciliterings- og samarbejdsevner, med evnen til at arbejde godt på alle niveauer af organisationen. 


Du tilbydes en nøglerolle i en digital ambitiøs organisation med stor bevågenhed fra topledelsen og med god mulighed for at være med til at forme Realdanias digitale fremtid.

Du får mulighed for at følge initiativer fra ide til gennemførelse i praksis, og du gør det i et dynamisk og støttende arbejdsmiljø med muligheden for selv at have betragtelig indflydelse på, hvordan arbejdsområdet fremover udvikler sig. 

Realdania er en arbejdsplads, der er præget af stor faglighed, engagement, samarbejde og høj grad af trivsel.

For yderligere information om Realdania besøg
www.realdania.dk

Link årsrapport 2023  

Link årsmagasin 2024

Spørgsmål
Vi arbejder sammen med rekrutteringsvirksomheden KAR+CO, og har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte partner Christian Bramming på tlf. 22 15 16 78 eller partner Christian Bonde på telefon 40 27 59 00.

Ansøgningsfrist 21. oktober 2024

Upload dit CV og evt. ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen "Søg stilling".

Med henvisning til persondatareglerne modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen, bedes du derfor kontakte KAR+CO.

Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. Jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.