Key Account Manager – tekniske produkter til grossister

Vil du være ansvarlig for salgsudviklingen af LAKUDAs stærke produktkoncept til grossister på Sjælland, Fyn og Bornholm? Og kan du udvikle og drive kampagner og events og træne personale?

LAKUDA har en solid position på markedet som distributør af en række globale brands inden for bl.a. batterier, lygter, LED-belysning og batteridrevet værktøj. Virksomheden har netop lanceret et nyt, innovativt patenteret produkt på markedet og har endvidere udviklet eget batteribrand.

Jobbet
Med reference til virksomhedens salgs- og eksportchef er det din opgave at fastholde og videreudvikle LAKUDAs solide position hos teknikgrossisterne og udvalgte byggemarkeds- og trælastkæder med ansvar for distrikterne Sjælland, Fyn og Bornholm. Du har også et kontinuerligt fokus på at udvide kundeporteføljen ved at identificere og afdække nye muligheder i markedet.

I din hverdag sikrer du, at LAKUDA er stærkt positioneret, og at produkterne er kendte og fremme i butikkerne. De centrale elementer i jobbet vil være:

  • Udarbejdelse af handlingsplaner for salgsindsatser til nuværende og potentielle kunder
  • Salg af koncepter og produkter – udvikling af sortiment
  • Udvikling, eksekvering og opfølgning på kampagner
  • Træning af butikspersonale
  • Udarbejdelse og deltagelse i events og lokale messer
  • Opfølgning på leads fra marketing, kampagner og messer
  • Deltagelse i møder sammen med grossister hos større industri-slutkunder

Virksomheden har hovedsæde i Hedensted, men da du har din hverdag ude hos kunderne, har du bopæl på Sjælland. Du deltager på månedlige salgsmøder med det danske salgsteam og kvartalsmøde med den internationale salgsorganisation.

Din baggrund
Du færdes hjemmevant i butikkerne og har solid erfaring med salg af tekniske produkter til teknikgrossisterne. Det kan også være, du har din salgserfaring fra andet detailsalg, fx byggevaremarkeder eller dagligvarekæder. Uanset baggrund er det afgørende, at du har en god teknisk forståelse og evner at rådgive og sælge til det professionelle segment.

Du tænker konceptuelt og kommercielt og er god til at analysere og udnytte mulighederne i dit salgsarbejde. Du har erfaring med træning/undervisning og er god til at skabe relationer til dine samarbejdspartnere både internt og eksternt. Endvidere er du it-stærk, taler og skriver dansk på modersmålsniveau og kommunikerer ubesværet på engelsk.

Som person er du ansvarlig, udadrettet og resultatorienteret, og du arbejder selvstændigt og struktureret og trives i en hverdag ude hos kunderne.

Du tilbydes
Du bliver en del af en innovativ, familiejet dansk virksomhed med internationalt udsyn, vækstpotentiale og store ambitioner. Du får et selvstændigt ansvarsområde og mulighed for at vokse og udvikle dig i rollen og i virksomheden, som sætter pris på loyale holdspillere og er kendte for sin ekspertise og kvalitet.

Spørgsmål
Er du nysgerrig, eller har du spørgsmål til stillingen så kontakt konsulent Susanne Gamrath, KAR+CO på telefon 22 14 63 00.

Ansøgning og ansøgningsfrist 
Ansøgninger behandles i takt med, at vi modtager dem. Upload din ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen mærket "Søg stilling". 
Med henvisning til de gældende persondataregler modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen, bedes du derfor kontakte KAR+CO.

Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. Jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.