Finance Business Partner

Stillingen
Som Finance Business Partner får du en central rolle i den danske organisation, hvor du bliver hovedansvarlig for at lede arbejdet i forhold til prissætning, rabatstruktur samt at sikre rigtig positionering af produkterne i markedet.

Du får en bred tværorganisatorisk berøringsflade ind i organisationen, hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med salgschefer, produkt-, marketing- og økonomiafdeling. Du vil derfor være med i, dels de strategiske beslutninger samt at arbejde operationelt med at understøtte salgsorganisationen i eksekveringen bl.a. af forskellige pricing-tiltag i forskellige salgskanaler.

Med din store forretningsforståelse, analytiske evner samt nysgerrighed på at udfordre status quo, har du fokus på at optimere og skabe værdi for forretningen. Du skal kunne se det brede perspektiv og have et kommerciel mindset, samtidig vil du også blive ansvarlig for analysering af årsager til afvigelser i prisstrategier, forslag til justering af priser, der ikke lever op til forventningerne osv. Ligeledes er du med, som sparringspartner både på et lokalt og nordisk niveau – med fokus på prisoptimering af nylancerede produkter eller løsninger.

Du skal kunne bidrage til bedre brug af deres data, således de opnår bedre forretningsindsigt og et stærkere kvalificeret udgangspunkt – til at kunne træffe beslutninger på.

Derudover kommer dine arbejdsopgaver bl.a. til at omfatte:

  • Udvikle og implementere prisstrategier samt salgscontrolling
  • Udarbejdelse og analysering af simuleringseffekter
  • Optimering af prissætning og lønsomhed – benchmarking
  • Ansvar for rabatstruktur og optimering på projektpriser.


Du kommer til at referere til CFO’en, og dit daglige arbejdssted vil være på kontoret i Ballerup. Derudover vil der være nogle rejsedage i Skandinavien.

Din baggrund
Du har en uddannelsesmæssig regnskabs-/økonomibaggrund gerne i kombination med erfaring fra en stilling som finansiel controller eller tilsvarende. Det vil være en fordel hvis du har erfaring og indsigt med prissætning (BtB) via flere salgskanaler (distributører, grossister samt projektbasseret).

Du er analytisk stærk og arbejder dels systematisk og struktureret, samtidig med at du kan se det brede perspektiv, og hvad der gavner forretningen.

Som person er du proaktiv og kan lide at arbejde selvstændig. Samtidig er du kommunikativt stærk og evner at formidle på tværs i organisationen – du har den nødvendige gennemslagskraft og samarbejdsevne til, at tiltagene bliver indført.

Du er stærk i Excel og har gerne kendskab til Power Pivot og Power Query, dette er dog ikke et krav.


Du tilbydes
Et spændende job med gode udviklingsmuligheder og mulighed for selv at påvirke stillingens indhold og udvikling.

Et team af gode kolleger.

At arbejde på tværs i såvel den danske som den nordiske organisation.

Gode løn og pensionsvilkår, sundhedsforsikring og andre personalegoder.


Yderligere information
Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Kim Overgaard Schlichting, KAR+CO, tlf. +45 4043 3090.


Ansøgning og ansøgningsfrist
Ansøgninger behandles løbende. Upload din ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen til højre mærket "Søg stilling".

Med henvisning til de nye persondataregler modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen, bedes du derfor kontakte KAR+CO.

Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. Jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.