Digital Økonomichef/CFO

Med bred interesse for forretning/drift - Makkerskab med CEO  

I denne stilling
får du en central post hos en international nicheleverandør, hvor du, med reference til og i et tæt makkerskab med CEO´en, tager del i den daglige ledelse og styring af virksomheden, sammen med resten af ledergruppen. Vi søger en fagligt meget kompetent økonomiprofil, der har udpræget flair for IT og digitalisering, og som har lyst til at udvikle sig ledelsesmæssigt og successivt påtage sig et større ansvar som ”nr. 2” i virksomheden.

Du har hovedfokus på at drive og videreudvikle de administrative funktioner (Økonomi, IT og HR) og gøre dem til værdifulde sparringspartnere for forretningen, samtidig med, at du konstant overvåger mulighederne for at digitalisere og trimme arbejdsgange og processer på tværs af organisationen, udvikle/anvende smarte løsninger såvel internt som imod kunder, samarbejdspartnere og leverandører.

Fagligt har du ansvaret for økonomi/regnskab, IT-drift og udvikling samt HR-området. Dit ansvarsområde dækker derfor også de klassiske driftsopgaver i en regnskabs- og økonomiafdeling, hvor bogholderiet dog varetages af en regnskabsmedarbejder.

Du bliver naturligvis en meget vigtig del af den overordnede ledelse i virksomheden, du deltager i bestyrelsesmøderne og bidrager ved at rådgive og sparre med ledelsen og bestyrelsen vedrørende fx finansieringsmuligheder, investeringer og konsekvensberegninger. Samtidig skal du være klar til at været tæt på månedsregnskaberne, de daglige controlling-opgaver og til at have styr på basisforretningen. Virksomheden agerer i et internationalt miljø og et meget dynamisk marked, hvor der ofte tales engelsk med kunder, underleverandører, datterselskaber og andre samarbejdspartnere.

Forventninger og krav til dig
Du har afsluttet en videregående uddannelse inden for det økonomiske område
med et resultat, der viser, at du er en skarp analytiker og forretningsorienteret økonom. Formentlig er du cand.merc. Aud., cand.merc. i Business Controlling, HD(R) eller tilsvarende, men du er ikke den traditionelle økonomichef profil. Du tænker som en digital indfødt og har gennem efteruddan-nelse eller de jobs og opgaver, du har valgt, bevist dette. Du er udpræget forretningsorienteret og har gennem uddannelse, kurser og personlig interesse beskæftiget dig med digitalisering af forretning og gerne digitale forretningsmodeller. Uanset hvor du kommer fra, har du gjort brug af de nyeste systemer, apps og Cloud-løsninger.

Du kan evt. have startet din karriere inden for revision eller rådgivning, men har derudover også tilbragt 3-6 år i en virksomheds økonomifunktion med controlling, analyser og regnskabsopgaver.

Som person er du nysgerrig og vil gerne sætte dig ind i nye områder og opgaver. Du evner at fremskaffe valide nøgletal, analysere disse og anvende resultatet til forretningsudvikling. Du har den nødvendige tålmodighed til at komme bag tallene, når det kræves, men samtidig har du drivet til at skabe udvikling, nye tanker og ideer. Du har gode kommunikationsevner og kan både stå fast og skabe en god og positiv stemning omkring dig.

Yderligere information
Matcher du ovenstående, herunder kan du dokumentere dine digitale kompetencer, og er du interesseret i en videre dialog, er du meget velkommen til at kontakte Partner Betina Bay Frandsen, KAR+CO på telefon 2546 6441. 

Ansøgning og ansøgningsfrist 
Ansøgninger behandles løbende, som vi modtager dem. Upload din ansøgning til KAR+CO ved at benytte knappen til højre mærket "Søg stilling". 

Med henvisning til de nye persondataregler modtages ansøgningen KUN via systemet. Kan du ikke uploade din ansøgning via ansøgningsknappen, bedes du derfor kontakte KAR+CO. 

Bemærk, at vores annoncer automatisk og løbende bliver fornyet på jobportalerne, indtil stillingen er endeligt besat. En fornyelse af stillingen, om end det kan se sådan ud, er således ikke et udtryk for genopslag. Du kan kun søge stillingen via systemet og kun én gang. Jf. GDPR bedes du undlade at fremsende ansøgning på ny via mail eller lignende uden forudgående aftale.